Volledig scherm
De winnaar van de eerste prijs van de Graaf Floris Prijs, Santa Run, met secretaris Jasper Kuin (rechts) en voorzitter Rob van Willigen (links). © Genootschap Graaf Floris de Vijfde

Dit zijn de Goudse winnaars van de Graaf Floris Prijzen 2019

Zes Goudse initiatieven hebben geldbedragen gewonnen bij de Graaf Floris Prijzen 2019. In totaal ontvingen zij 21.000 euro.

Het geld is bijeengebracht door donateurs van Genootschap Graaf Floris de Vijfde. Dit zijn ondernemers uit Gouda. Zij geven geld weg aan initiatieven die bijdragen aan een levendige stad.

De eerste prijs, een bedrag van 7.000 euro, werd gewonnen door de JCI-Rotary Santa Run. Dit evenement, waarbij honderden kerstmannen door de stad rennen om geld op te halen voor gehandicapte sporters in Gouda, wordt dit jaar voor het eerst gehouden in Gouda. Naast de run wordt er ook een poging voor het Guiness Book of World Records gedaan door met het grootste aantal kerstmannen te schaatsen op de ijsbaan rond het stadhuis.

Huiskamer van de Stad won met 6.000 euro de tweede prijs. Volgend jaar wordt de achtste editie gehouden van het evenement waarbij in tientallen huiskamers in en rond de binnenstad optredens zijn.

Drie keer derde

Drie initiatieven wonnen de derde prijs en ontvingen allemaal 2.333 euro. Het gaat om het driedaagse sportfeest Gouda Beach Experience, dancefestival Riverdale en de viering van Internationale Vrouwendag in maart 2020 in de Goudse Schouwburg.

Tot slot was er ook nog een aanmoedigingsprijs van 1.000 euro. Die werd gewonnen door middelbare scholieren van De Ark. Hun project ‘Kijk mij nou...!’ wordt volgende maand tijdens Kaarsjesavond gepresenteerd op led-schermen in de binnenstad.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda