Volledig scherm
Docent Arjan van Essen. © Sandra Zeilstra

Docent Arjan mag geen les meer geven door theatervoorstelling

Docent Arjan van Essen mag per direct geen les meer geven op het Driestar College in Gouda. Reden: dit najaar staat hij op de planken in Cultuurhuis Garenspinnerij.

,,Iets wat niet past bij de leefstijl van de school'', luidt het argument. ,,Ik moest kiezen: of ik stop met de voorstelling of ik stop als docent'', laat Van Essen weten.

Van Essen begon dit jaar met de voorbereidingen van een theaterproductie, gebaseerd op zijn leven. In die voorstelling - getiteld Kop of Munt - vertelt hij over zijn gokverslaving van tien jaar geleden. ,,De school was uiteraard altijd op de hoogte van die verslaving.''

Dat de school vragen heeft over de productie, begrijpt hij. ,,Het Driestar College vindt theater niet passen bij een gereformeerde school. De school mag een mening hebben over wat ik privé doe. Maar ik heb nooit de mogelijkheid gehad om uit te leggen waarom ik voor theater kies. Bovendien bracht ik de school in februari al op de hoogte. In juni deed ik dat vervolgens nog een keer. Daarom ben ik boos dat ik eerst niks hoor en nu opeens per direct geen les meer mag geven.'' Gert Bergacker - voorzitter van het College van Bestuur - bevestigt dat Van Essen momenteel geen les meer geeft, maar wil er in dit stadium nog niet inhoudelijk op ingaan.

Op social media wordt ontsteld op het besluit gereageerd. Ouders en leerlingen uiten daar hun teleurstelling over het besluit. De Gouwenaar heeft een advocaat in de hand moeten nemen nu de ontslagprocedure gaande is.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda