Volledig scherm
2016-09-15 15:24:42 ROTTERDAM - Vrouwe Justitia. ANP LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Dronken Gouwenaar (27) vlucht voor politie en verstopt zich onder auto

Een 27-jarige automobilist uit Gouda is vandaag veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur voor het rijden onder invloed van drank en het wegvluchten na een botsing met meerdere auto’s. 

Quote

Ik lig te slapen

De verdachte

Nadat de politie in juni vorig jaar om 8.00 uur 's ochtends de bestuurder van een Mercedes met meerdere inzittenden een stopteken gaf, scheurde de auto er vandoor. Op een druk kruispunt bij de Schiekade in Rotterdam kwam de wagen, die op naam stond van de moeder van de verdachte, in botsing met meerdere auto’s. Alle vier de inzittenden smeerden hem. 

Na een achtervolging is de Gouwenaar in een parkeergarage aangetroffen onder een auto. ,,Ik lig te slapen", meldde hij de dienders. Maar een politieagent herkende hem. Later op het politiebureau constateerde een arts dat de man de helft meer alcohol op had dan hij maximaal had mogen innemen. 

Kinderslotje

Volgens de advocaat van de verdachte - die niet in de rechtszaal aanwezig was - zat hij inderdaad in de auto. ,,Maar er is geen bewijs dat hij reed. Hij gebruikte het bestuurdersportier, omdat de andere deur op het kinderslotje zat", stelde hij. 

Omdat een politieagent de man wel degelijke herkende als de bestuurder die het stopsein negeerde, oordeelde de rechter tot 30 uur werkstraf. De Gouwenaar is onlangs in Den Haag al eerder veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur en vijf maanden rijontzegging na dronken rijden.

In samenwerking met indebuurt Gouda