Volledig scherm
Punselie-pandjes zijn nog verder ingezakt © Pim Mul

Dwangsom dreigt voor eigenaar ingestorte pandjes Gouda

De ingestorte pandjes van Punselie aan de Tuinstraat moeten zo snel als mogelijk worden opgeknapt. Als de eigenaar geen actie onderneemt, kan hij een dwangsom tegemoet zien. Dat laat het college van b&w weten op raadsvragen van de ChristenUnie.

Al jaren zijn de eigenaar en gemeente het oneens over de restauratie van de voormalige bakkerij in Gouda. In 2015 gaf b en w toestemming om de pandjes te herbouwen in originele staat. Voordat dat kon gebeuren, moest eerst de asbest verwijderd worden. Daar weigerde de eigenaar toestemming voor te geven, stelt de gemeente.

De problemen stapelden zich verder op toen op 30 mei dit jaar opnieuw een deel van de panden instortte. ,,Daardoor dient een nieuwe asbestinventarisatie uitgevoerd te worden’’, laat de gemeente weten. Sindsdien wordt de gevel gestut en zijn de panden omringd door hekken.

Direct gevaar voor omwonenden is er niet. ,,Omdat er geen asbest buiten het pand is gekomen, is er geen direct gevaar voor de gezondheid’’, schrijven burgemeester en wethouders. Met de Erfgoedverordening – die sinds vorig jaar is ingegaan – heeft eigenaar De Wilde bovendien een onderhoudsplicht.

Eigenaar Bram de Wilde was niet bereikbaar voor een reactie. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je hier in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda