Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Dwangsom van 3 ton om asbestpand Staringlaan

De ontwikkelaar en investeerder van de verpauperde oude Eminent-fabriek aan de Staringlaan in Waddinxveen-Noord, die met extra toezicht in de gaten wordt gehouden, heeft een dwangsom van drie ton opgelegd gekregen.

De gemeente Waddinxveen is daartoe overgegaan omdat het met asbest volgestopte leegstaande pand van eigenaar WCI, waarin woningen zouden moeten komen, een gevaar voor de buurt is en voor gezondheidsrisico's bij omwonenden zorgt.

Uitgesteld

Volgens de gemeente werd de totaalsanering steeds opnieuw uitgesteld en bleven gepaste maatregelen achterwege. Het bedrijf wordt daarom weggezet als 'schimmige partij die nooit aanstalten heeft gemaakt om tot een oplossing te komen'.

Omgevingsdienst ODMH: ,,Bij een asbestbrand zijn de gevolgen zo verstrekkend, dat WCI allang had moeten ingrijpen.” Tot nu toe is het met maatregelen van de gemeente Waddinxveen niet goed gelukt daarin verandering te brengen. Om de haverklap zijn er inbraken en brandjes.

Afgedekt

WCI wijst erop dat rondom het pand hekken zijn geplaatst, vensters met platen zijn afgesloten en kapot asbest met folie is afgedekt. Het bedrijf acht zich dan ook niet verantwoordelijk voor ongenode gasten in het gebouw. Dat er nog niet is gesaneerd, zou vooral komen door de gemeente, mede vanwege gebrekkige communicatie, aldus WCI.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Gouda