De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft 49 katten en 5 stinkdieren aangetroffen in een zwaar vervuilde woning in Nieuwkoop. De ontdekking werd vrijdag 28 februari gedaan naar aanleiding van een melding over een verwaarloosd hondje. Dit meldt de Dierenbescherming.
Volledig scherm
PREMIUM
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft 49 katten en 5 stinkdieren aangetroffen in een zwaar vervuilde woning in Nieuwkoop. De ontdekking werd vrijdag 28 februari gedaan naar aanleiding van een melding over een verwaarloosd hondje. Dit meldt de Dierenbescherming. © De Dierenbescherming

Een huis vol troep verhult een wereld vol leed: ‘Schrijnend dat hier zo weinig aandacht voor is’

Een huis dat zó is volgestouwd met spullen dat koken, douchen, slapen en bezoek ontvangen niet meer mogelijk is: verzamelwoede of hoarding komt veel voor. Vaak na een ingrijpende levensgebeurtenis. Hoe dat komt? Personal organizer Nanda Herrijgers: ,,Mensen kunnen wegvallen. Dit in tegenstelling tot spullen: daar kun je wel de controle over houden.” 

Ooit werden er loempia’s gebakken en Aziatische gerechten met kroepoek en sambal uitgeserveerd. Maar ineens bleven de deuren van Chinees-Indisch restaurant Golden House aan de Goudse Walvisstraat potdicht. Eind januari bleek waarom: het lag vol met papier, karton en afgedankte spullen. 

In samenwerking met indebuurt Gouda