Eigenwijze ijsclub Ammerstol stunt met kunstijsbaan in oktober

IJsclub Vooruitgang en organisatiebureau Grand Canyon verwachten in oktober 25.000 bezoekers op de tijdelijke kunstijsbaan in Ammerstol. De 400-meterbaan ligt er van 3 tot en met 28 oktober. Dat een niet commerciële vereniging zo’n initiatief weet rond te krijgen is uniek in Nederland, zeggen alle betrokkenen.

Quote

We dachten eerst aan een week, dat werden er al snel twee en uiteinde­lijk zijn het er ruim drie geworden

Bert Timmerman

Met de tijdelijke kunstijsbaan viert Vooruitgang dat het 125-jaar geleden werd opgericht. Gisteren werden de plannen toegelicht op een persconferentie. ,,We konden een receptie geven en een feestje met een hoop herrie, maar we wilden iets doen waar alle 2500 leden wat aan hebben en iets dat de Krimpenerwaard op de kaart zou zetten’’, zegt Bert Timmerman, voorzitter van de jubileumcommissie over het idee van erelid Jan den Ouden.

,,We zijn gaan informeren en van de kosten heb ik wel een paar nachten wakker gelegen. In het begin ging het ook moeizaam, maar toen we eenmaal met organisatiebureau Grand Canyon uit Gouda in contact kwamen, kwam er vaart in. We dachten eerst aan een week, dat werden er al snel twee en uiteindelijk zijn het er ruim drie geworden.’’

In samenwerking met indebuurt Gouda