Volledig scherm
Intercity © ANP

Elke 10 minuten intercity Gouda - Utrecht

UPDATE
Eind dit jaar hoeft je op station Gouda nooit langer dan 10 minuten wachten op de intercity naar Utrecht.

Dat blijkt uit een ‘doorkijkje’ van de Nederlandse Spoorwegen in de dienstregeling die in december ingaat. Door de uitbreiding van de brug over het Amsterdam – Rijnkanaal (van twee naar vier sporen) is er ook een belangrijk voordeel voor de reizigers in de sprinter naar de Domstad. Die doet er straks 8 – 9 minuten korter over. De tijdwinst wordt behaald omdat de trein niet op de stations Gouda Goverwelle en/of Woerden hoeft te wachten om te worden ingehaald door de intercity. Er komt wel een wachttijd van vijf minuten op het hoofdstation van Gouda. Daar zijn de overstapmogelijkheden wel beter, voert de NS aan. 

Lansingerland

Tussen Gouda en Utrecht gaan niet meer intercity’s rijden, maar de NS verspreidt ze beter over het uur. Op werkdagen rijden er acht intercity’s tussen de twee steden. Nu rijden er nog twee vrij kort achter elkaar, waarna je weer een kwartier moet wachten. ,,Straks duurt het nooit langer dan 10 minuten voordat de volgende Intercity vertrekt’’, aldus de NS.
De reiziger die met de sprinter naar Den Haag gaat is straks wel iets meer tijd kwijt, drie minuten.  In december wordt station Lansingerland in Zoetermeer in gebruik genomen. Daardoor wijzigen in Gouda ook de vertrektijden en -sporen van de intercity naar Den Haag. Nu vertrekt de intercity naar de Hofstad altijd van spoor 10 en die naar Rotterdam van spoor 8. Die vanzelfsprekendheid is er vanaf december niet meer. 

Quote

Straks duurt het nooit langer dan 10 minuten voordat de volgende Intercity vertrekt

NS

Voor wie uit gaat in Den Haag, kan in de nacht vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag later naar Gouda. Nu gaat de laatste intercity nog om kort voor middernacht en dat wordt straks kort na 00.30 uur.

In samenwerking met indebuurt Gouda