Volledig scherm
Medewerkster Denise Kalmeijer van de Gouda Cheese Experience voor de entree van deze nieuwe Goudse attractie, die eind dit jaar open gaat. © Pim Mul

Entree naar de wereld van Goudse kaas

Welkom in de wereld van kaas. Dít wordt de entree van de Gouda Cheese Experience, die eind dit jaar open gaat in de voormalige bioscoop aan de Agnietenstraat. Bezoekers krijgen in deze megakaas een 360 graden-film voorgeschoteld, waarin ze kennismaken met Ralfie. Deze computeranimatie is de mascotte van de nieuwe Goudse attractie en neemt de kaasliefhebbers op sleeptouw.

Achter de mascotte zit een bijzonder verhaal. Hij is geïnspireerd door Ralph Toll, één van de gangmakers achter de Gouda Cheese Experience. De Gouwenaar overleed in 2017 aan de gevolgen van kanker. De mascotte, die net als Ralph felblauwe ogen heeft, is een eerbetoon aan hem.

Ontdekkingstocht

Na de film begint een ontdekkingstocht volgens het ‘walk through‘-principe. De bezoeker wandelt als het ware door de geschiedenis van kaas, de productie en handel van de VOC-tijd tot nu. Ook is er veel aandacht voor de koe, leverancier van melk voor de kaas. Je kunt zelf aan de slag met ontdekwanden, virtueel melken en kazen keren.  Uiteraard kan er ook kaas worden geproefd

De Gouda Cheese Experience wordt een mix tussen ontdekken, fun en leren, aldus de initiatiefnemers Mia Schaap, Femke van Munster, Rik Dijkgraaf en Ronald Boom.

In samenwerking met indebuurt Gouda