Tot eind september worden zieke essen verwijderd  langs de Rotte aan de kant van Zevenhuizen. Eerder gebeurde dat al aan de west- en zuidzijde van de Zevenhuizerplas.
Volledig scherm
Tot eind september worden zieke essen verwijderd langs de Rotte aan de kant van Zevenhuizen. Eerder gebeurde dat al aan de west- en zuidzijde van de Zevenhuizerplas. © Staatsbosbeheer

Er komt een einde aan het kappen van zieke essen aan de Rotte, de laatste bomen nu aan de beurt

Aan de Rotte worden aan de zijde van Zevenhuizen vanaf half augustus zieke essen gekapt door Staatsbosbeheer. Dat gebeurt tegelijk met regulier bosonderhoud. Eerder werden de zieke essen aan de west- en zuidzijde van de Zevenhuizerplas al verwijderd.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”