Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Dennis Captein. © Julia Captein

‘Evert Bobeldijk vond dat Gouda zich ook slachtoffer mocht noemen’

Evert Bobeldijk tekende de brandbrief voor het geval, op een dag, heel ver hier vandaan, de overlast van vliegtuigen van en naar Schiphol ook Gouda zou bereiken. Schiphol is immers aan een constante uitbreiding onderhevig, ook richting het zuiden. Onlangs droomde de fractievoorzitter van D66 in Gouda van een landingsbaan op een gedempt stuk van De Gouwe. Was geen fijne droom. Badend in het zweet werd hij wakker.

Quote

Gelukkig is het politieke reces aanstonds en ligt hij binnenkort lekker te bakken onder de Spaanse zon

Dennis Captein

De journalist van deze krant stelde hem de vraag: 'Heeft Gouda al last van vliegverkeer?' Bobeldijk antwoordde: 'Nou, euh, we hebben hier niet vreselijk veel last...' Om daar schielijk aan toe te voegen: 'Maar die neemt wel toe.’

Tijdens de laatste partijvergadering stak Bobeldijk halverwege zijn vinger in de lucht: 'Stil eens en luister.' Zijn partijgenoten hielden hun adem in en spitsten hun oren. Toen zei hij: 'Volgens mij hoor ik in de verte een vliegtuig. Het kan ook een auto zijn maar ik denk dat het een vliegtuig is.' Uit de stemming die volgde kwam naar voren dat het wel een vliegtuig moest zijn.

In samenwerking met indebuurt Gouda