Volledig scherm
Taxi wegman voor het faillisement © Renée Wouwenaar

Failliet Wegman houdt politiek bezig

Het faillissement van Taxi Wegman BV uit Ameide, verantwoordelijk voor de Groene Hart Hopper en het speciaal vervoer van leerlingen in vijf regiogemeenten, houdt ook de politiek in Waddinxveen bezig.

Quote

Kwetsbare gebruikers mogen daarvan niet de dupe worden

CDA afdeling Waddinxveen

Het CDA wil daarom in antwoord op een aantal schriftelijke vragen weten in hoeverre het college op de hoogte was van de financiële problemen bij de vervoerder, hoe dat zo is gekomen en of er een mogelijkheid is geweest de raadsleden en de inwoners eerder over deze situatie te informeren.

De oppositiepartij vraagt zich tevens af wat de vervolgstappen van de curator zullen zijn wanneer de auto’s en busjes niet meer verder kunnen rijden. Dat zou nu nog tot 1 mei het geval zijn met behoud van salaris voor de chauffeurs. Omdat de mogelijkheid bestaat dat Taxi Wegman, vorig jaar voor twee jaar gekozen omdat DVG Personenvervoer (De Vier Gewesten) niet beviel, geen doorstart kan maken mogen de kwetsbare gebruikers daarvan niet de dupe worden, stelt het CDA. “Dat kan en mag niet gebeuren.”

,,Hebben Waddinxveen en de omliggende gemeenten al een plan B uitgedacht om bij een eventuele stop van Wegman het leerlingenvervoer en de Groene Hart Hopper te blijven voortzetten”, vragen raadslid Trix de Kruijff en fractievertegenwoordiger Niels van Arkel zich verder af.

In samenwerking met indebuurt Gouda