Volledig scherm
Jongeren lopen in Waddinxveen met hun ziel onder de arm. Femke Vleij (VVD) wil daar snel wat aan doen. Foto ter illustratie. © Frank de Roo

Femke Vleij (VVD) wil actie van het college: In Waddinxveen is weinig voor jongeren

Jongeren lopen in Waddinxveen met hun ziel onder de arm, omdat er weinig te doen is voor hen. Femke Vleij (VVD) wil dat b en w daar snel verandering in komt. Voor het speeleiland in Park Triangel en het winkelhart Gouweplein is volgens het raadslid zelfs een samenscholingsverbod ingesteld.

,,Ruimte om met vrienden te ontspannen en mee te doen aan activiteiten en evenementen is belangrijk om jongeren uit Waddinxveen zich veilig en prettig te laten voelen”, stelt Femke Vleij. Ze wil dan ook weten welke afwegingen daarvoor zijn gemaakt en welke alternatieven er zijn geboden. Wat haar betreft wordt de overlast die de jeugd zou veroorzaken op het Gouweplein en in Park Triangel hierdoor niet opgelost, maar juist verplaatst.

Daarnaast wil Femke Vleij van het college horen hoe het staat met het jongerenfonds, de jongerenopvangplaatsen en wat verenigingen, wijkplatforms, Cultuurhuys De Kroon en de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland zoal doen voor jongeren.

Ze wijst er op dat zowel in het coalitieakkoord van haar eigen partij VVD, D66, Weerbaar Waddinxveen en PvdA/GroenLinks als in het collegeprogramma allerlei initiatieven staan om jongeren aan activiteiten en evenementen te helpen. Maar hoe het daarmee staat, weet ze niet. 

Informatie

,,De lopende collegeperiode van vier jaar is inmiddels half verstreken”, aldus Femke Vleij. Het is volgens de Waddinxveense hoog tijd om meer duidelijkheid te krijgen. ,,Daarom wil ik graag informatie van het college hebben over de doelen en ambities van het jongerenbeleid voor de komende twee jaar.”

In samenwerking met indebuurt Gouda