Marieke Belt (links) en haar buurtgenote uit de wijk Westergouwe vinden het absurd dat de fietsbrug naar hun wijk spekglad is en niet door de gemeente Gouda maar door de provincie Zuid-Holland tegen gladheid wordt bestrooid.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Belt (links) en haar buurtgenote uit de wijk Westergouwe vinden het absurd dat de fietsbrug naar hun wijk spekglad is en niet door de gemeente Gouda maar door de provincie Zuid-Holland tegen gladheid wordt bestrooid. © Sandra Zeilstra

Fietsbrug spekglad, maar strooiwagen rijdt er gewoon voorbij: ‘Speciaal voor deze brug een helmpje gekocht’

‘Het is wachten tot iemand op z’n smoel gaat en naar het ziekenhuis moet.’ Toch slaat de strooiwagen van de gemeente Gouda hun fietsbrug over. Bureaucratie ten top, vindt Westergouwe. 

  1. Triatlonkoppel Thijmen en Vivian naar WK Crosstriatlon op HawaÏ: ‘Samen het avontuur aangaan’
    PREMIUM

    Triatlon­kop­pel Thijmen en Vivian naar WK Crosstriat­lon op HawaÏ: ‘Samen het avontuur aangaan’

    Thijmen Polman en Vivian Boijens maken deel uit van ‘the coming men and women‘ van Triathlon Team Bodegraven (TTB). Het tweetal plaatste zich eind vorig seizoen op Ameland voor de XTERRA Maui, het WK Crosstriatlon op Hawaï. Daarnaast liet Polman vorig jaar net als de jonkies Thom Hardeman en Siwar Kool, in het eerste team van TTB zien goed mee te kunnen komen in de eerste divisie triatlon teamcompetitie.