Volledig scherm
Fietsenstalling bij het station © Christian van der Meij

Fietsersbond helpt provincie bij routes en stallingen

De Fietsersbond gaat drie jaar lang de provincie Zuid-Holland adviseren over fietsverkeersveiligheid, het verbeteren van bestaande routes en het fietsnetwerk.

De twee hebben daarvoor op het wereldfietscongres in Nijmegen een overeenkomst gesloten.

Het is niet de eerste samenwerking tussen de provincie en de Fietsersbond. Die is al begonnen in 2005, toen de Zuid-Hollandse versie van de Fietsersbond Routeplanner werd gelanceerd. In de tussentijd is er volgens gedeputeerde Floor Vermeulen veel gebeurd. 

Ambitie

Quote

In Zuid-Holland wordt de fiets steeds belangrijker voor onze mobiliteit

Floor Vermeulen (gedeputeerde Zuid-Holland)

,,In Zuid-Holland wordt de fiets steeds belangrijker voor onze mobiliteit. Denk aan snelfietsroutes als de Velostrada en de Via44, maar ook aan fietsenstallingen bij stations. Daarnaast hebben wij heel ambitieuze doelstellingen geformuleerd op het gebied van fietsen en verkeersveiligheid.’’ Vermeulen zegt dat de provincie veel waarde hecht aan de kennis van de Fietsersbond, die ervoor zorgt dat Zuid-Hollanders vaker en verder kunnen fietsen.

De directeur van de Fietsersbond, Saskia Kluis is blij met de samenwerking. ,,In de drukst bevolkte provincie van Nederland zijn er veel kansen voor de fiets, maar ook serieuze uitdagingen op het gebied van klimaat en verkeersveiligheid.’’

In samenwerking met indebuurt Gouda