Volledig scherm
Lammetjes bij kinderboerderij Dierendal in Waddinxveen. © RV

Fijne jaarwisseling voor de beestjes: Dierendal in Waddinxveen opnieuw een vuurwerkvrije zone

De omgeving van kinderboerderij Dierendal bij het Burgemeester Warnaarplantsoen in Waddinxveen is tijdens de komende jaarwisseling opnieuw een vuurwerkvrije zone.

Dat hebben b en w besloten. Het afsteken van vuurwerk op die locatie kan volgens het college nadelige gevolgen hebben voor de dieren.

Sinds 2014 mag er met oud en nieuw alleen tussen 18.00 en 02.00 uur worden geknald. De vuurwerkvrije zone geldt daarom in die periode voor het Burgemeester Warnaarplantsoen en zal ook met borden worden aangekondigd. 

Legaal

In de omliggende straten, zoals de Marktstraat en Houtstraat bij het winkelhart Gouweplein, de Jan Dorrekenskade-Oost en de Kanaaldijk, blijft het wel toegestaan legaal vuurwerk af te steken.

Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk verboden en kan er door de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente worden gehandhaafd. 

Het schadebedrag in de nacht van oud en nieuw loopt uiteen van 0 euro in 2015, 2.500 euro in 2016, 8.600 euro in 2017 tot 4.000 euro tijdens de laatste jaarwisseling.

In samenwerking met indebuurt Gouda