Volledig scherm
Maykel Zwanenburg, eigenaar van bouwmarkt Formido in Bodegraven. © Martin Sharrott

Filialen Formido in Bodegraven en Waddinxveen worden Hubo

De bouwmarkten van Formido in Bodegraven en in Waddinxveen gaan in het najaar verder als Hubo. De eigenaren en broers Patrick (35) en Maykel (33) Zwanenburg hebben daartoe besloten.  Voor de nieuwe winkelformule is gekozen, omdat Formido als merknaam stopt. 

Een aantal Formido-vestigingen wordt  daarom omgevormd tot Praxis, maar in Waddinxveen was daar geen ruimte voor.  Een Praxis-vestiging daar zou in het vaarwater zitten van die in Gouda.  De kwestie leidde eerder dit jaar tot een rechtszaak tussen de vennootschap van de broers en Formido, waarvan Praxis overigens de enige aandeelhouder is.

Quote

Je neemt afscheid van een formule waar je jarenlang met plezier en inspanning voor hebt gewerkt

Maykel Zwanenburg

Na de ombouw in de komende maanden is de Bodegraafse bouwmarkt met 4000 vierkante meter ook voor Hubo de grootste in ons land. De formulewisseling in Waddinxveen betekent dat er een einde komt aan de huidige Hubo-vestiging van Jaap Huurman aan het Noordeinde in Waddinxveen . Hij specialiseert zich verder in houtverwerking met zijn webshop Houtopmaatgezaagd.nl en zagerij.

Volgens Patrick en Maykel Zwanenburg past Hubo bij de manier waarop zij willen ondernemen en hun klanten willen bedienen. Het afscheid nemen van Formido gingen de broers overigens niet makkelijk af. ,,Je neemt afscheid van een formule waar je jarenlang met plezier en inspanning voor hebt gewerkt”, zegt Maykel.

Lokale assortimenten

Hubo is met 170 winkels de grootste doe-het-zelf-keten van Nederland. In de twee nieuwe Hubo-vestigingen, waar 75 mensen werken, is ruimte voor lokale assortimenten. Aan de Lemsteraak in Bodegraven zijn dat keukens, badkamers, meubels, decoratieve artikelen, speelgoed en huishoudartikelen en aan de Noordkade in Waddinxveen meubels, decoratieve artikelen en tuinmeubels.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda