Flinke tegenvaller voor treinliefhebbers: uren vertraging voor Oriënt Express
De Oriënt Express rijdt dinsdagavond niet door het Groene Hart. De beroemde trein komt met uren vertraging naar Nederland. De reden is noodweer in de nacht van maandag op dinsdag in de Zwitserse Alpen, het beginpunt van de rit.
De trein rijdt via Parijs, Brussel en Rotterdam door het Groene Hart naar Amsterdam en zou rond 18.50 uur station Gouda passeren. Dat wordt veel later, kan uit het nieuwe tijdpad worden opgemaakt. De Venice Simplon Oriënt Express zou om 08.40 uur in Parijs zijn, maar rond dat tijdstip vertrok hij pas uit Saarbrücken.
Spoorbeheerder Prorail zegt niets over de passeertijden van de Oriënt Express in Nederland en dus ook niet wat de nieuwe tijd is waarop de trein door Gouda zou rijden. ,,Om te voorkomen dat er heel veel mensen op het station gaan staan en dat tot gevaarlijke situaties kan leiden als mensen proberen de allermooiste foto van de trein te maken. De trein moet daardoor ook langzamer gaan rijden rondom de stations en daarmee kan een flinke vertraging ontstaan’’, aldus een woordvoerster.
Reisschema
Op Twitter meldt een NS-medewerker die ook privé zeer geïnteresseerd is in treinen, te verwachten dat de Oriënt Express nu rond 22.00 uur in Amsterdam wordt verwacht, dik drie uur later dan het oorspronkelijke reisschema. Uitgaande van de oorspronkelijke ritduur Gouda-Amsterdam van 50 minuten, zou de trein nu dus rond 21.00 uur Gouda moeten passeren.
De Oriënt Express komt naar Nederland voor een rijdende perspresentatie (woensdag van Amsterdam naar Haarlem en terug) en een reis met passagiers van Amsterdam naar Venetië (vertrek donderdagochtend). Organisator is de Nederlandse treinspecialist Incento.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Er komt een einde aan het kappen van zieke essen aan de Rotte, de laatste bomen nu aan de beurt
-
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
KOMT DAT ZIEN!
‘Vliegende kraai’ Kees maakt dieren van schroot: ‘Als ik paraplu uit prullenbak zie steken, neem ik die mee’
De 66-jarige Kees Juffermans maakt al tientallen jaren van schroot bijzondere dieren. Althans, voor wie het erin ziet, al is dat niet heel lastig. Kees tovert met een oude kapstokhaak een prachtige vogel uit het niets.
-
PREMIUMKoken & Eten
Waarom je nooit aardbeien in december moet kopen en een frietje juist helemaal zo gek nog niet is
Hoe planetproof is onze voeding? Bureau Blonk zoekt het uit, voor voedsel in heel Europa. Het bedrijf maakt analyses van alle gangbare voedingsmiddelen en berekent de milieubelasting. De vraag vanuit de voedingsindustrie is gigantisch, zegt oprichter Hans Blonk (57). -
oproep
Wereldberoemde Oriënt Express maakt stop in Gouda. Ga jij kijken?
De wereldberoemde Oriënt Express rijdt dinsdagavond van Roosendaal naar Amsterdam en stopt onderweg in Gouda. Ook passeert de legendarische trein Woerden en Abcoude. -
PREMIUMDE GOUDEN POLLEPEL
Keuzestress? In dit restaurant kun je dan de chef voor je laten beslissen
Even denken we met drie jonge vrouwen op een filmset beland te zijn. De bediening helpt ons uit de droom. Een oneven aantal te delen heerlijke hapjes maakt het ons lastig. Een meeuw denkt zijn slag te kunnen slaan.