Veehouder Marinus de Vries uit Stolwijk is deelnemer aan het project ‘Proeftuin Krimpenerwaard’, waarbij klei in de veenbodem wordt aangebracht om bodemdaling en CO2-uitstoot te beperken en de veenbodem te verstevigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veehouder Marinus de Vries uit Stolwijk is deelnemer aan het project ‘Proeftuin Krimpenerwaard’, waarbij klei in de veenbodem wordt aangebracht om bodemdaling en CO2-uitstoot te beperken en de veenbodem te verstevigen. © Stephan Tellier

Geeft klei uit de Betuwe onze veenboeren toekomst? ‘Uitstoot is minder, bodemdaling vertraagt’

Cees Verhagen won als boer de ‘kleiloterij’, dus krijgt hij (en drie andere boeren uit de Krimpenerwaard) volgende week drie vrachtwagens met klei uit de Betuwe. En daar zouden wij uiteindelijk allemaal best baat bij kunnen hebben. 

 1. Romantiek van nijvere plakploegen in verkiezingstijd verdwijnt uit het straatbeeld: ‘Het is een sport’
  PREMIUM
  verkiezingen

  Romantiek van nijvere plakploe­gen in verkie­zings­tijd verdwijnt uit het straat­beeld: ‘Het is een sport’

  Op strategische plekken kom je ze weer tegen: de verkiezingsborden voor de landelijke verkiezingen van 17 maart. Gemeenten kiezen steeds vaker voor voorgedrukte verkiezingsborden omdat het er netter uitziet, ze zijn bestand tegen slecht weer en het voorkomt plakoorlogen - het overplakken van elkaars posters. Maar met een record aantal deelnemende partijen dreigt een gevecht voor een plek op de vrije plakplaatsen.
 2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Gouda

 1. Grote protestmars in Rotterdam tegen coronabeleid
  Play

  Grote protest­mars in Rotterdam tegen coronabe­leid

 2. Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelleven: ‘Hij leed aan seksverslaving’
  Play

  Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelle­ven: ‘Hij leed aan seksversla­ving’