Het terrein van voormalig tuincentrum Zilverberk aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen was daarna nog in gebruik als kringloopwinkel. Nu komen er vier woningen.
Volledig scherm
Het terrein van voormalig tuincentrum Zilverberk aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen was daarna nog in gebruik als kringloopwinkel. Nu komen er vier woningen. © Google Street View

Géén extra verkeersontsluiting voor Koningskwartier door vier nieuwe woningen Zevenhuizen, CDA ontevreden

Aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen komen vier nieuwe woningen op het terrein van voormalig tuincentrum Zilverberk. Het CDA is er niet blij mee. ,,De enige mogelijkheid voor een extra verkeersontsluiting van de nieuwbouwwijk Koningskwartier wordt hier geschrapt voor één woning extra”, constateert raadslid Pien Meppelink.

  1. Rivierkreeft en duizendknoop schadelijk voor water in Krimpenerwaard, net als dumpen van meststoffen

    Rivier­kreeft en duizend­knoop schadelijk voor water in Krimpener­waard, net als dumpen van meststof­fen

    Het is slecht gesteld met de waterkwaliteit in Schieland en de Krimpenerwaard. Het grootschalig lozen van mest en bestrijdingsmiddelen is funest voor het milieu, en resulteert onder andere in een afname van waterplaten, zo blijkt uit de jaarrapportage voor 2022 van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Exoten als de Amerikaanse rivierkreeft en de Japanse duizendknoop doen er nog een schepje bovenop.
    Krimpenerwaard