Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Mirjam Salet van Gouda. © Pim Mul

‘Geen signalen dat islamitisch onderwijs in Gouda salafistisch is’

Anders dan waar NRC en Nieuwsuur melding van maakten, zijn er geen redenen om aan te nemen dat islamitisch onderricht aan Goudse kinderen salafistisch (fundamentalistische stroming binnen de islam) van aard is. Dat meldt burgemeester Mirjam Salet. Volgens de PvdA doet de gemeente te weinig moeite om te achterhalen waarop de twee nieuwsmedia hun conclusie baseren. 

Quote

We hebben geen signalen dat er in Gouda wordt onderwezen op een manier die niet strookt met de beginselen van de democrati­sche rechts­staat

Mirjam Salet , Burgemeester Gouda

CDA, GBG en PvdA trokken aan de bel na publicaties van NRC en Nieuwsuur. Die onthulden dat er op vijftig plekken in het land organisaties zijn - waaronder twee in Gouda - die in enige vorm buiten het reguliere onderwijs om onverdraagzame en hatelijke denkbeelden overbrengen op kinderen.

,,Op dit moment hebben we geen signalen dat er in Gouda wordt onderwezen op een manier die niet strookt met de beginselen van de democratische rechtsstaat”, zegt burgemeester Mirjam Salet. Volgens haar is het niet duidelijk om welke locaties het gaat.

In samenwerking met indebuurt Gouda