Volledig scherm
© ANP/Koen Suyk

Gehandicapten Gouda kunnen vanaf volgend jaar overal parkeren

Goudse gehandicapten kunnen mogelijk al medio volgend jaar gebruikmaken van alle parkeerplaatsen in de stad. Daarvoor moeten ze dan wel een speciale app op hun telefoon gebruiken. 

B en w komen met een voorstel aan de gemeenteraad. Door de nieuwe manier van parkeren neemt de kans toe dat mindervaliden dicht bij hun bestemming kunnen parkeren. Nu mogen gehandicapten alleen gratis parkeren op speciale plekken. 

,,Het komt voor dat die plekken langdurig bezet zijn. In de nieuwe situatie wordt het makkelijker om een plek te vinden’’, zegt Carla Weller van de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking. ,,Het moet nog wel een passende plek zijn. Wij hebben een grote bus en die kan bijvoorbeeld niet overal staan.’’

De parkeerapp is ontwikkeld met gehandicaptenorganisaties. Alphen is de eerste gemeente die ermee werkt. Weller: ,,We zijn groot voorstander van het gebruik. Met de app hoef je je parkeerkaart niet meer voor de ruit te leggen. Dan kan die ook niet meer gestolen worden. Bovendien is het systeem beter bestand tegen fraude.’’

Tegelijkertijd worden elf invalidenparkeerplaatsen in de Goudse binnenstad die in de avond en nacht vaak leeg staan, tussen 22.00 en 8.00 uur, vrijgegeven voor overige parkeerders. 

In samenwerking met indebuurt Gouda