Volledig scherm
Het duurt nog minimaal twee jaar voordat de situatie op de kruising bij de Goudkade een rotonde is of dat er verkeerslichten staan. © Pim Mul

Geld en kabels vertragen aanpak gevaarlijkste kruising van Gouda

Kabels, leidingen, ruimtegebrek en een slappe bodem zijn er de oorzaak van dat de aanpak van de kruising Goudkade/Koningin Wilhelminaweg toch echt twee jaar op zich laat wachten. 

Dat melden burgemeesters en wethouders van Gouda na vragen van de SP, die vindt dat de aanpak veel eerder moet plaatshebben. De kruising geldt als een van de gevaarlijkste van Gouda. 

,,Hoe eerder het kruispunt kan worden aangepakt, hoe beter’’, erkent ook het dagelijks gemeentebestuur. ,,Het huidige kruispunt is echter te krap om een rotonde of verkeerslichten te plaatsen. Dus moet er ruimte gezocht worden. Vanwege de slappe ondergrond, kabels, leidingen en de nabijheid van woningen en water moeten alle opties goed uitgezocht worden. Is de oplossing gevonden, dan moet eerst de grond voorbelast. ,,Onderzoeken, voorbereiding en de aanbesteding duren minimaal twee jaar.’’ Binnenkort valt het besluit of het een rotonde wordt of dat er gekozen wordt voor verkeerslichten.

Het geld voor de uitvoering is er overigens nog niet. De gemeenteraad moet daar nog een akkoord aan geven.

In samenwerking met indebuurt Gouda