Volledig scherm
Cafetaria & eethuis Het Ouwe Dorp aan de Dorpstraat in Waddinxveen. © Google Streetview

Gemeente vertraagt nieuwbouwplannen ‘Het Ouwe Dorp' in Waddinxveen

Cafetaria & eethuis Het Ouwe Dorp aan de Dorpstraat in Waddinxveen wil spoedig verhuizen naar een locatie honderd meter verderop. Dat de ambtelijke molens daarvoor te langzaam malen en voor een lange procedure zorgen, begint de eigenaren en de architect behoorlijk te irriteren.

Quote

Dit soort initiatie­ven, die vertrouwen in de toekomst van de Dorpstraat uitstralen, zijn hard nodig en zouden enthousi­ast omarmd moeten worden

Jan Roggeveen

,,We hebben het gevoel dat onze plannen bij de gemeente steeds maar weer vooruitgeschoven worden”, aldus Marcel van den Bosch en zijn compagnon Marco Noordhoek. ,,Dit soort initiatieven, die vertrouwen in de toekomst van de Dorpstraat uitstralen, zijn hard nodig en zouden enthousiast omarmd moeten worden”, vindt architect Jan Roggeveen van Roggeveen & Piso Architecten. ,,Het gaat erom dat wij een stap verder willen met Het Ouwe Dorp”, aldus de eigenaren. ,,Op de huidige locatie is er voor ons geen toekomst. Kijkend naar de mogelijkheden kwamen we uit op de locatie van het voormalig autobedrijf Kool.” Over de nieuwbouw, passend bij de karakteristieke Dorpstraat, lopen al een poos gesprekken met de gemeente. Omwonenden zijn door de horeca-ondernemers al ingelicht over de plannen. 

Parkeerplaatsen

Volgens de gemeente moet er goed gekeken worden naar het benodigde aantal extra parkeerplaatsen. Nu na vier maanden de werkzaamheden aan acht rotondes zijn afgerond en er geen omleidingen meer zijn, kan dat het beste gebeuren. Op het gemeentehuis wordt uitgegaan van 31 parkeerplaatsen in plaats van de nu ingetekende 16 parkeerplaatsen op eigen grond achter de nieuwe vestiging.

Voor het in de stijl van het oorspronkelijke dorpscentrum te bouwen horecabedrijf hebben de horecamannen de beoogde nieuwe locatie alvast aangekocht. Nieuwbouw steekt het cafetaria en het eethuis in een modern en ruimer jasje. Dat is ook noodzakelijk omdat de eigenaar het huurpand wil vervangen door twee appartementen. Boven het nieuwe horecapand met een cafetaria en eethuis met veertig tot vijftig zitplaatsen komen twee naast elkaar gelegen huurappartementen met een terras.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda