Volledig scherm
Schets van het net nieuw gebouwde gemeentehuis van Zuidplas. © Peter Publishing

Gemeente Zuidplas stopt met ‘Gewoon Grenzeloos’-campagne

De gemeente Zuidplas gaat stoppen met de profileringscampagne ‘Zuidplas Gewoon Grenzeloos’. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. De campagne liep vanaf 1 januari 2016.

‘Zuidplas Gewoon Grenzeloos’ was een campagne die de sterke kanten op gebied van recreëren, wonen en werken in de vier dorpen van de gemeente onder de aandacht wilde brengen. Daarvoor werd onder andere een speciale website in het leven geroepen. Zuidplas werd erin naar voren gebracht als ‘een gebied dat nuchterheid uitstraalt en tegelijkertijd ongelimiteerd in mogelijkheden is’, zo luidde de promotionele toelichting. Inwoners mochten ook zelf laten zien wat er te beleven is in het gebied en ‘mooie ervaringen’ delen en foto’s en evenementen plaatsen op de website. De respons op de campagne bleef beperkt. De meeste berichten op de website bijvoorbeeld kenden nul reacties.

Het college van burgemeester en wethouders kiest nu voor een nieuwe profileringsstrategie op Zuidplas op de kaart te zetten. ,,Er komen forse veranderingen op de gemeente Zuidplas af die impact hebben op wonen, werken en recreëren”, stelt het college. ,,Daarom moet er een heldere visie zijn op Zuidplas en wat we willen uitstralen om de aantrekkelijke kanten van de gemeente extra te kunnen promoten onder potentiële bewoners, arbeidstalenten, ondernemers én bezoekers. Hiervoor hebben we een nieuwe gebiedsidentiteit en bijbehorende profileringstrategie ontwikkeld.”

Die nieuwe gebiedsidentiteit heet ‘Zuidplas De Watertuin van de Zuidelijke Randstad’. Wat dat behelst, blijft nog even afwachten. Deze zomer wil Zuidplas tijdens de World Cup Rowing op de Willem Alexander Roeibaan in Zevenhuizen ook een nieuw beeldmerk en bijbehorende campagne presenteren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda