Volledig scherm
Het huidige gemeentehuis van Zuidplas. © Gemeente Zuidplas

Gemeentesecretaris Caroline Bos van Zuidplas per direct weg

UpdateDe gemeentesecretaris van de gemeente Zuidplas, Caroline Bos, is per direct uit functie. Dat maakte wethouder Daan de Haas in een korte verklaring bekend aan het begin van de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond.

,,Het college constateert al langere tijd onrust in de organisatie", vertelt De Haas, die personeel en organisatie in zijn portefeuille heeft. ,,Dat is ook aan ons gemeld door de OR (Ondernemingsraad, red.). We hebben hier vorige week en dinsdagmorgen uitvoerig met de gemeentesecretaris over gesproken."

Na het gesprek van dinsdagmorgen werd besloten dat Caroline Bos onmiddellijk uit functie zou treden. ,,De gesprekken hebben geleid tot de constatering dat er onoverbrugbare verschillen van inzicht zijn en dat er hierdoor geen vruchtbare grond is voor een samenwerking in de toekomst", wil wethouder De Haas er over kwijt. ,,Het college heeft daarom de gemeentesecretaris gevraagd per direct haar taken neer te leggen."

Afslanking

Caroline Bos (46) was begin 2015 de opvolger van Jan Brinkman, die naar Schiedam vertrok. Ze werkte daarvoor bij de gemeente Lansingerland als afdelingshoofd economische en maatschappelijke ontwikkeling. Bij haar aantreden in Zuidplas werd ze gepresenteerd als een ervaren manager met goed politiek gevoel. Bos studeerde aan Business Universiteit Nijenrode en was ook vestigingsmanager bij het KPN contact centre in Rotterdam.

Zuidplas heeft afgelopen jaren een flinke afslanking van het aantal ambtenaren doorgemaakt. Dat ging gepaard met de nodige onrust onder de medewerkers. Daar kwam een tijdelijke verhuizing van alle ambtenaren naar het gemeentekantoor De Saffier bij, omdat het huidige gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Bij beide operaties was de gemeentesecretaris nauw betrokken.

Caroline Bos was niet bereikbaar voor commentaar.

In samenwerking met indebuurt Gouda