Agnita Vervoort (links ) en Thea Vergouwe vinden dat er veel moet worden verbeterd aan de gemeenschappelijke tuin bij ouderencomplex Leckenborch.
Volledig scherm
PREMIUM
Agnita Vervoort (links ) en Thea Vergouwe vinden dat er veel moet worden verbeterd aan de gemeenschappelijke tuin bij ouderencomplex Leckenborch. © Pim Mul

Gesteggel over gemeenschappelijke tuin ouderen in Gouda: ‘Dit pad is gewoon niet te doen’

Een onverhard pad in de gemeenschappelijke tuin van ouderencomplex Leckenborch in Gouda is bewoners een doorn in het oog, omdat dit slecht begaanbaar is met rolstoel of rollator. Maar ze hebben nog veel meer kritiek.

Cor (73) en Thea Vergouwe (72) kunnen hun auto direct naast de grote binnentuin van Leckenborch aan de Lekkenburg parkeren. Ze zijn dan maar een paar meter verwijderd van de achteringang van hun woning op de begane grond. Maar daar kunnen ze niet komen, omdat Cor afhankelijk is van een rolstoel. ,,Het pad is onverhard en er liggen rode steentjes op. Het is gewoon niet te doen. We moeten nu een stuk omlopen om bij de voordeur van ons appartement in het wooncomplex te komen. Onze zoon heeft aangeboden gratis tegels te leggen, maar volgens de woningcorporatie zou de tuin daarmee haar landelijke karakter verliezen. Wij vinden dat onzin.”

In samenwerking met indebuurt Gouda