De auto botste tegen een woning.
Volledig scherm
De auto botste tegen een woning. © 112HM

‘Gevelrammer’ Gouda aangehouden: 21-jarige Rotterdammer onder invloed drugs en zonder rijbewijs

De ‘gevelrammer’ die zich donderdagmiddag met een zwarte Renault in de gevel van een huis aan de Vijverstraat in de Goudse binnenstad boorde, was onder invloed van drugs en reed zonder geldig rijbewijs. Ook verliet hij de plaats van het ongeval. Een 21-jarige Rotterdammer is daarvoor aangehouden.

Dat meldt de politie. De man verloor donderdag rond 13.30 uur de macht over het stuur en reed in de Vijverstraat met zijn auto tegen meerdere woningen aan. Dat zorgde voor een ravage: de bewoonster van een huis kon niet naar buiten uit omdat de voordeur was geblokkeerd.

De man was volgens de politie onder invloed van verdovende middelen en was op pad zonder geldig rijbewijs. Na zijn dollemansactie sloeg hij te voet op de vlucht. Een getuige zag hem al vrij snel lopen op de nabijgelegen Aaltje Bakstraat. Agenten konden de Rotterdammer vervolgens aanhouden.

De man is door de politie met een proces-verbaal heengezonden. Hij moet zich nu tegenover de rechter-commissaris verantwoorden voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het verlaten van de plaats van het ongeval zonder adresgegevens achter te laten.  

 1. Van ‘Miss Flower’ tot ‘Lady Handhaving’: deze modellen zorgen dat iedereen in de Goudse binnenstad 1,5 meter afstand houdt
  PREMIUM

  Van ‘Miss Flower’ tot ‘Lady Handhaving’: deze modellen zorgen dat iedereen in de Goudse binnenstad 1,5 meter afstand houdt

  Wie een bezoekje brengt aan Holland Casino heeft haar wellicht voorbij zien komen: ‘Lady Champagne’, gekleed in een extravagante jurk met champagneglazen. Of ‘Miss Polaroid’ die de bezoekers met haar camera op de foto zet. Het zijn een paar creaties uit de koker van de Goudse Jade Zandbergen en Michelle de la Fuente, met hun nieuwe kantoor aan de Vest in Gouda.
 2. Wil (71) werkt als vrijwilliger in de Kaaswaag: ‘Hoe graag ik ook wil, je moet voorzichtig zijn’
  PREMIUM
  Vrijwilligers op leeftijd

  Wil (71) werkt als vrijwilli­ger in de Kaaswaag: ‘Hoe graag ik ook wil, je moet voorzich­tig zijn’

  De helft van alle Nederlanders doet op een of andere manier vrijwilligerswerk. Van gastvrouw bij de schouwburg, tot koffiedame in het verzorgingshuis, materiaalman bij de club of toezichthouder bij het zwembad. Vanwege corona slaat bij veel ouderen de twijfel toe. Wel of niet aan de slag? Wil Prins (71) weet nog niet of ze zich op 1 juli weer achter de toonbank van De Waag in Gouda meldt. ,,Ik wil op mijn gezondheid letten, maar ik mis de mensen ook.’’

In samenwerking met indebuurt Gouda