De scooter die het stel te koop heeft gezet op Marktplaats.
Volledig scherm
De scooter die het stel te koop heeft gezet op Marktplaats. © Marktplaats

Gouds stel zet scooter op Marktplaats om urn te kunnen betalen voor de as van overleden zoontje

Elf dagen na zijn geboorte overleed Maykel, de zoon van de Goudse Danny* (21) en Celine (19), aan een darmaandoening. Het jonge stel zet nu alles op alles om de urn voor de as en de crematie van het mannetje te kunnen betalen (4000 euro) en is daarom een inzamelingsactie gestart. ,,We kunnen nog niet beseffen dat hij er niet meer is.”

Maykel werd geboren op 27 april. De eerste dagen leek alles goed te gaan, maar al snel werd de zeldzame darmaandoening necrotiserende enterocolitis geconstateerd. Dat is een ernstige en acute ontsteking van de darm die vooral voorkomt bij te vroeg geboren kinderen.

De zoon van Danny en Celine werd geopereerd. Daarbij werd een groot deel van zijn dikke en een klein deel van zijn dunne darm verwijderd en kreeg Maykel twee stoma’s. Na de operatie was hij stabiel. ,,Maar dat draaide daarna 180 graden om”, zegt Danny. De darmen van Maykel waren zo aangedaan, dat hij zou komen te overlijden. Dat gebeurde op 8 mei, toen hij slechts elf dagen oud was.

De crematie was indrukwekkend en mooi, maar nu moeten de jonge ouders de kosten van de urn en de crematie nog zien op te brengen. Het bedrag van 4000 euro heeft het stel niet voor handen. Daarom hebben ze onder meer de scooter op Marktplaats gezet. Ook is er een crowdfundingsactie gestart. 

Ziektewet

,,We moeten financieel alles binnen zes à acht weken regelen. Maar we zijn nog jong. Ik werk fulltime als machinist, mijn vriendin zit in de ziektewet”, vertelt Danny. 

Een vrouw uit de regio is eveneens een inzamelingsactie begonnen. Zij heeft al 700 euro opgehaald voor het jonge stel uit Gouda. Danny: ,,Het is echt mooi dat iedereen ons wat schenkt.” Intussen proberen ze het verdriet te verwerken. ,,We kunnen nog niet beseffen dat hij er niet meer is.” 

*Om privéredenen willen Danny en Celine niet met achternaam vermeld worden. 

In samenwerking met indebuurt Gouda