Volledig scherm
PREMIUM
Aafke van Leeuwen veroverde na 2015 en 2017 ook in 2019 de wereldtitel. © Sandra Zeilstra

Goudse Aafke van Leeuwen over haar derde WK-titel jiu jitsu: 'Dat kan eigenlijk niet'

Nummer 3 is binnen voor Aafke van Leeuwen. De Goudse jiu-jitsuka was eind vorige maand opnieuw de beste van de wereld met de eindwinst op het WK in Abu Dhabi. Ze kan deze maand met voldoening terugkijken op een geslaagd seizoen.

Quote

Ik had een goede voorberei­ding, zat lekker in mijn vel en voelde me heel rustig

Even rust, even geen druk van het moeten presteren. Zo'n anderhalve week na het behalen van haar derde WK-titel heeft Aafke van Leeuwen (27) eindelijk meer tijd voor haar familie en vrienden. ,,Nu heb ik de tijd om het sociale leven weer op te pakken. Een keer stappen met vrienden en andere leuke dingen doen, zoals kerst vieren. We trainen wel door, maar een stuk minder en minder intensief. Het snot voor de ogen trainen hoeft even niet", zegt Van Leeuwen, die werkzaam is als JOGG-regisseur (Jongeren Op Gezond Gewicht) bij Sportpunt Gouda.

Van Leeuwen kijkt terug op een perfect sluitstuk van haar seizoen. Ze veroverde eind november haar derde WK-titel. Volgens de Goudse is ook deze 'heel bijzonder'. ,,Als iemand vijf jaar geleden tegen mij zou zeggen dat ik drie wereldtitels zou pakken was ik gaan giechelen, want dat kan eigenlijk niet. Ik heb bewezen dat het wel kan, ik heb 'm terug", doelt Van Leeuwen op het heroveren van de hoofdprijs. In 2015 en 2017 was ze ook al de beste van de wereld.

In samenwerking met indebuurt Gouda