Volledig scherm
Valentijn Eekels, van spelletjeswinkel Bordspelers in Gouda. © Sandra Zeilstra

Goudse Bordspelenwinkel mag tóch drankje en hapje aanbieden tijdens spelletjesavonden

Valentijn Eekels, van de winkel Bordspelers in de Goudse binnenstad, mag mensen die bij hem een bordspel komen spelen tóch een hapje en drankje aanbieden. Daarover was hij in een juridische twist verwikkeld met de gemeente. 

Na gesprekken met Eekels in zijn winkel is de gemeente echter om: de ondernemer kan door ‘zonder een verder nieuw vergunningtraject’ te doorlopen. Eerder hield Gouda voet bij stuk door aan te geven dat hij in het bezit moet zijn van een exploitatievergunning. Volgens Gouda was dat eerlijker tegenover andere ondernemers. 

Voor Eekels zou dat betekenen dat hij 1448,80 euro kwijt zou zijn aan vergunningsaanvragen en andere administratieve rompslomp, rekende hij eerder al voor. 

Mixen

Volgens de fractie van Gouda's 50+-partij passen de spelletjesavonden prima in de plannen die de gemeente Gouda heeft met winkels in de binnenstad: meer ruimte geven aan innovatieve concepten en het mixen van detailhanden en horeca. Burgemeester Pieter Verhoeve is het daar mee eens. 

Hij heeft zich echter te houden aan de regels die de gemeenteraad heeft vastgesteld. ‘Daarom is er een vergunningplicht van toepassing’, schrijft hij in antwoord op vragen van Gouda's 50+. ‘Omdat we, naast onze visie, verder willen aansluiten bij de maatschappelijke en landelijke ontwikkelingen, is ons streven goede en wenselijke initiatieven mogelijk te maken met zo min mogelijk vergunningen’.  

In samenwerking met indebuurt Gouda