Volledig scherm
PREMIUM
Els van der Naalt (52): ,,Door te vergeven, kan de liefde en energie weer stromen. Ik kan er weer zijn voor anderen.” © Marlies Wessels

Goudse Els (52): ‘Ik vergeef de moordenaar van mijn broer’

interviewEls van der Naalt (52) uit Gouda zit op maandag 12 juni 2017 in een klein, kaal kantoortje te wachten op een man. De zenuwen gieren door haar lijf. De laatste keer dat ze hem zag, was hij nog ‘gewoon’ George; de partner van haar broertje Fred. Maar nu is alles anders. Fred is dood en George zit in de gevangenis.

Els kan elk moment een moordenaar in de ogen te kijken. ,,Hij huilde op de gang”, vertelt Els. ,,Het maakte me rustig. ‘Mij kan niets gebeuren’, ging er door me heen. Ik wist op dat moment: ik doe dit voor mezelf. En misschien heeft hij er ook iets aan. Hij heeft het ons nooit aan willen doen.”

  1. Jeugdgevangenis, enkelband en werkstraf voor Goudse tieners die auto’s in brand staken
    PREMIUM
    rechtbank

    Jeugdgevan­ge­nis, enkelband en werkstraf voor Goudse tieners die auto’s in brand staken

    Jeugddetentie, scherp toezicht en een enkelband: de Haagse rechter heeft twee Goudse autobrandverdachten van 16 en 18 jaar gestraft voor brandstichting, verboden wapenbezit en diefstal. De rechter: ,,In Gouda heersten angst en onveiligheid: dat rekenen we verdachten zwaar aan.” Maar niet alle branden die het Openbaar Ministerie (OM) op de aanklacht zette, zijn hiermee opgelost.

In samenwerking met indebuurt Gouda