Joost Zekveld, eigenaar van horecazaken Gewoon Gouds en Gouds Glas deelt flyers uit om passanten op de Markt te wijzen op de bezorgservice van zijn restaurants.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Zekveld, eigenaar van horecazaken Gewoon Gouds en Gouds Glas deelt flyers uit om passanten op de Markt te wijzen op de bezorgservice van zijn restaurants. © Pim Mul

Goudse horeca en winkeliers zien toekomst gitzwart in: ‘Toen we moesten sluiten, stortte mijn wereld in’

Financiële drama’s dreigen. Tachtig procent van de Goudse restauranthouders verwacht door de lockdown binnen vier weken de kortlopende rekeningen niet meer te kunnen betalen. Van de winkeliers in Gouda vreest ruim twee derde dat corona hen de kop kost. Dat betekent woelen in bed en weinig thuis. ,,Een slechter scenario dan dit is niet mogelijk.”

Een brasserie, een restaurant en een vide met een wijnbar. Glas-in-lood-glazen aan de wand. Joost Zekveld weet het zeker: met Gouds Glas aan de Markt heeft hij ‘de mooiste horecazaak van Gouda en omstreken’. Dan praat je ook, zo zegt hij, over ‘letterlijk een miljoeneninvestering’. En toen moest hij ineens dicht. Corona-maatregel. 

In samenwerking met indebuurt Gouda