Volledig scherm
Roeister Lisa Bruijnincx uit Gouda werd vannacht wereldkampioen bij de junioren. © Pim Mul

Goudse Lisa (18) wereldkampioen roeien

Lisa Bruijnincx (18), lid van de Roei- en Zeil Gouda, is met Fien van Westreenen (RV Willem III) in Tokyo wereldkampioen bij de junioren geworden op de dubbel twee.

Op de olympische baan in de Japanse hoofdstad troefden ze door een felle eindsprint de Chinese roeisters Zhang af. Na een zinderende race kwamen ze in 7.25 over de finish. ,,We hielden ons strikt aan het plan om gedoseerd op te bouwen en pas op het laatste stuk te versnellen. We hoopten dat we met deze tactiek de wereldtitel zouden grijpen. Dat scenario verliep geheel volgens plan”, aldus de 18-jarige Lisa Bruijnincx.

Net als in de voorronde en halve finale probeerden de Chinese dames om vroegtijdig toe te slaan door een moordend tempo aan te houden. Bruijnincx en Van Westreenen lieten zich niet gek maken en hielden de schade op de eerste 500 meter beperkt tot enkele meters. Hoewel ze lange tijd een bootlengte achter lagen, gaf hun duurvermogen op de laatste 250 meter de doorslag. Hun intensieve trainingsarbeid wierp duidelijk zijn vruchten af. Haal voor haal werd de koploper ingehaald door de Nederlandse roeisters. ,,We hadden vertrouwen in onze capaciteiten”, meldde Lisa Bruijnincx aan het thuisfront. ,,Onze kneiterharde eindsprint was voldoende voor de zege. De omstandigheden waren geweldig.”

De Roei- en Zeilvereniging Gouda is trots op het aanstormende olympisch talent, dat vele uren doorbracht op en rond het complex aan de Notaris D’ Aumerielaan in Reeuwijk. ,,Het is een mooi afscheidscadeau aan de Roei- en Zeil. Dit is de kers op de taart. Veel succes in Leiden bij Njord, maar je snapt goed dat jouw naam aan Gouda verbonden blijft”, aldus de Bodegraafse coach André Beerthuizen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda