Goudse Mike Lingen vertelt bij Jinek over treinongeluk

videoHet treinongeluk in 2017 waarbij judoka Mike Lingen een been verloor, maakte diepe indruk bij heel veel mensen. Gisteren vertelde hij samen met moeder zijn persoonlijke verhaal op tv bij Jinek.

24 februari 2017 rende Mike op het perron van station Gouda naar een vertrekkende trein. Hij  zag andere vrienden in die trein zitten en besloot ze uit te zwaaien. Hij rende, struikelde en viel. Zijn linkerbeen kwam onder de trein terecht, zijn rechteroor moet hij verloren zijn door de klap van zijn hoofd tegen het betonnen perron. Bijna twee weken lag hij in coma, maar de vechter - die onder meer bekend is in de Goudse judo- en jiujitsuwereld - kwam daar toch weer uit.

Gisteravond zat Lingen met zijn moeder bij Jinek aan tafel om te vertellen over de periode na het ongeval, de revalidatie en de tegenslagen. Ook liet hij Eva aan zijn oor voelen dat in zijn buik is genaaid. Zolang het oor in zijn lijf blijft zitten kan hij altijd besluiten zijn oor er nog weer aan te laten zetten. Al eerder maakten vrienden een documentaire over de periode na het ongeval en de vechtlust van Mike om er weer boven op te komen. 

Bekijk hier het hele gesprek met Mike Lingen bij Jinek:

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je hier in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
Screenshot Jinek van Mike Lingen © Jinek

In samenwerking met indebuurt Gouda