Gouda,
Moskeevoorzitter A. Moridi (links) en bestuurslid Fouad Khouakhi (rechts) op archiefbeeld in het destijds nog tot moskee om te bouwen voormalig pand van Lidl aan de Dunantsingel.
Volledig scherm
PREMIUM
Gouda, Moskeevoorzitter A. Moridi (links) en bestuurslid Fouad Khouakhi (rechts) op archiefbeeld in het destijds nog tot moskee om te bouwen voormalig pand van Lidl aan de Dunantsingel. © Sandra Zeilstra

Goudse moskee houdt door corona deuren voorlopig gesloten: ‘Als zij de knoop niet doorhakken, doen wij dat voor hen’

Goudse moslims bidden door het voortwoekerende coronavirus voorlopig niet meer samen in moskee Assalam aan de Dunantsingel in Gouda-Oost. Een ‘heel extreem’ besluit, vindt het bestuur, maar een handvol oudere bezoekers sloeg waarschuwingen in de wind om voor hun eigen gezondheid tijdelijk niet meer te komen.

Vrijdag was het laatste gebed. Aan een klein groepje is het moeilijk de ernst van de situatie over te brengen, zegt secretaris Fouad Khouakhi van MIV Assalam. In een bericht aan de moskeegangers is gevraagd ‘deze periode thuis te gebruiken om Allah vaak te gedenken en Allah in je gebeden te vragen dit virus weg te nemen’. 

In samenwerking met indebuurt Gouda