Fouad Khouakhi, secretaris van moskee Assalam in Gouda.
Volledig scherm
Fouad Khouakhi, secretaris van moskee Assalam in Gouda. © Peter Franken

Goudse moskee vraagt om bescherming na aanslag in Duitsland

Het bestuur van de moskee Assalam wil dat de gemeente maatregelen neemt om de moskeeën en moslims in Gouda te beschermen. Dit naar aanleiding van onder meer de aanslag deze week in Duitsland. Hierdoor zit de angst er bij de gelovigen in Gouda in, vertelt secretaris Fouad Khouakhi. 

In de Duitse stad Hanau schoot een 43-jarige man woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag negen mensen dood in shishalounges.  Naar aanleiding hiervan kondigde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer vandaag aan dat de moskeeën in heel Duitsland extra zullen worden beveiligd door de politie.

Bang

Khouakhi: ,,In november kregen twee moskeeën in Gouda een galgbrief (een brief waarin een menselijke figuur aan een galg bungelt, red.). Wat is de volgende stap?  Een molotovcocktail? Schoten op de moskeeën?  We zijn bang dat onze bezoekers wat overkomt en vragen met klem om ons te ondersteunen.’’

De secretaris van de MIV Assalam zegt dat hij veel vragen van leden van de moskee krijgt over wat het beleid van de gemeente Gouda is en hoe die de moslims gaat beschermen tegen mogelijke aanslagen. 

In samenwerking met indebuurt Gouda