Volledig scherm
Wil van den Bos Czn © Foto: Thierry Schut

Goudse oud-wethouder Wil van den Bos overleden

Op de leeftijd van 79 jaar is oud-wethouder Wil van den Bos (CDA) overleden. Hij was tien jaar lang wethouder volkshuisvesting en ruimtelijke ordening in Gouda.

De in mei 1940 geboren Naaldwijkse tuinderszoon koos niet voor de tuinbouw, maar het openbaar bestuur. Via omzwervingen kwam hij naar Gouda, waar hij terechtkwam in de lokale politiek. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1978 werd hij benoemd tot wethouder.

Goverwelle

Van den Bos – in zijn Goudse tijd altijd herkenbaar aan een puntbaard - stond aan de wieg van de wijken  Achterwillens en Goverwelle. Een van zijn laatste daden was een voorstel door de Goudse gemeenteraad loodsen voor de aankoop van de witlofgronden van Nico Both (‘Nibo’) in Bloemendaal, waar nu de woonwijk Groenhoven is. Het leverde hem de bijnaam ‘bouwpastoor’ op. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot ereburger van Gouda.

In 1988 keerde hij terug naar het Westland om er burgemeester van te worden van Wateringen. Dat bleef hij tot de gemeente in 2004 opging in de fusiegemeente Westland. Hij ging met pensioen, wat hem zwaar viel. ,,Ik heb behoorlijk moeten afkicken en daar heb ik best even moeite mee gehad’’, zei hij tien jaar geleden in een interview in het AD. Hij bleef in Wateringen wonen.

Van den Bos, die Ridder in de Orde van Oranje-Nassau was, overleed dinsdag. Maandag is na een afscheidsdienst om 13.30 uur in de Oude Kerk in Naaldwijk de begrafenis op de algemene begraafplaats in diezelfde gemeente.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda