Volledig scherm
© Archieffoto Nienke Gorter

Goudse papa's leren vlechten

Dochters met rommelige staarten of ongekamd haar naar school sturen op papadag is verleden tijd. Goudse vaders kunnen binnenkort een workshop vlechten volgen bij Team Kappers.

Volledig scherm
Het team van Team Kappers Gouda. © Privéfoto

Het idee kwam eigenlijk van de klanten, vertelt kapster Kimberley.
,,Wij hebben in deze vestiging iedere maand een speciale avond, zoals ladies night. Klanten zeiden: jullie moeten eens iets voor vaders doen. Zo kwamen we op dit idee.''

Het hoofdkantoor van Team Kappers was toen al een samenwerking aangegaan met Superparent, een haarvlecht initiatief. Die organiseren de workshop landelijk. ,,Wij hadden de workshop in Gouda al op de agenda staan, dus nu konden we mooi aanhaken bij de landelijke actie'',  vertelt Kimberley (22). 

Het vlechten is niet alleen een goede zaak voor de papa's, maar er wordt ook een goed doel mee gesteund. De opbrengst gaat namelijk naar Stichting Het Vergeten Kind.

Vaders die willen leren vlechten, kunnen op woensdagavond 30 november om 18.00 uur terecht bij Team Kappers, aan Achter de Waag 9 in Gouda. Eerst leren ze een normale staart maken, dan een vlecht en vervolgens de vissengraat. Meedoen kost 15 euro, opgeven kan de website.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Gouda