Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Goudse politie druk met mensen onder invloed

De Goudse politie had afgelopen weekend haar handen vol aan Gouwenaars onder invloed. Een automobilist reed zaterdagavond onder invloed van alcohol en drugs op de Koningin Wilhelminaweg in Gouda een lantaarnpaal omver.

De lichtmast raakte daarbij een andere auto. De dader ging ervandoor, maar het kenteken was van zijn auto gevallen. De politie kon hem bij zijn woning aanhouden.

De kwestie wordt door het Openbaar Ministerie (OM) beoordeeld, aldus de politie. ,,Uiteraard worden de eigenaar van de beschadigde auto en de gemeente in kennis gesteld voor de afhandeling van de schade.”

Driemaal de limiet

Op de Kattensingel viel een snorfietsbestuurder op door zijn rijgedrag. Bij een test blies hij 1,5 promille alcohol, driemaal de limiet. De man kreeg een boete van 125 euro. Ook moet hij een EMA cursus (educatieve maatregel alcohol) van het CBR volgen.

Op de Graaf Florisweg werd een bestuurder van een auto aangehouden. Volgens de politie sprak de man met dubbele tong en was hij onvast ter been. Hij blies 2,5 promille alcohol, vijfmaal zoveel als de grens. De automobilist is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Hij moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Vervelend

De laatste actie van de politie in verband met alcohol was op de Markt. Daar gedroeg een man zich vervelend. Hij kon zich niet legitimeren en werd door de politie meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij twee boetes: voor het niet tonen van een geldig legitimatiebewijs en voor openbare dronkenschap.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda