Volledig scherm
Foto Pim Mul 23112016 Gouda. Erna Staal, de nieuwe directeur van de bibliotheek in Gouda. Bestemd voor ADGH © Pim Mul

Goudse raad akkoord met uitbreiding Chocoladefabriek

De uitbreiding van de Chocoladefabriek kan doorgaan. De Goudse gemeenteraad heeft het plan vanavond met 27 stemmen voor en 7 stemmen tegen aangenomen.

Dit betekent onder meer dat het voormalige Verzetsmuseum Zuid-Holland - onder de nieuwe naam Libertum - een ‘doorstart’ kan maken op de tweede verdieping van het pand aan Klein Amerika.

,,Heerlijk zo’n beslissing’’, jubelde Erna Staal, directeur van de bibliotheek direct na de stemming. ,,We kunnen nu op volle kracht vooruit. Het wordt een geweldig gebouw. We gaan er met zijn allen een succes van maken.’’

Meerwaarde

Hans van den Akker, bestuursvoorzitter van Libertum, is ‘heel verheugd’. ,,Het besluit betekent dat we door kunnen met de aandacht vestigen op vrede en vrijheid. Samen met onze partners kunnen we het concept Chocoladefabriek uitbouwen. Het wordt een meerwaarde voor de stad. We zijn 200 procent gemotiveerd.’’

Het akkoord van de gemeenteraad betekent ook dat Gouda een extra duit in het zakje doet. De Bibliotheek krijgt er structureel jaarlijks 84.000 euro bij en Libertum 28.000.

Festival

Wethouder Thierry van Vugt (D66) werd door de gemeenteraad wel opgedragen om ‘financiële steun’ te zoeken bij andere gemeenten en de provincie voor Libertum. De Goudse subsidie zou dan kunnen worden verminderd. Van den Akker: ,,Natuurlijk gaan we de wethouder daar in steunen.

Op 22 juni is er een festival in de Chocoladefabriek. Daar zullen de nieuwe partners, naast Libertum ook de Stichting Taalontmoeting, en de Goudse Weekendschool, zich presenteren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Gouda