De Goudse Schouwburg houdt vrijdagavond vanaf 20.00 uur het Gouds Virus Festival.
Volledig scherm
De Goudse Schouwburg houdt vrijdagavond vanaf 20.00 uur het Gouds Virus Festival. © Goudse Schouwburg

Goudse Schouwburg brengt de cultuur thuis: vrijdagavond eerste Virus Festival

De Goudse Schouwburg houdt vrijdagavond vanaf 20.00 uur het Gouds Virus Festival. Met de laptop op schoot of vanachter de pc kunnen liefhebbers kijken naar artiesten die optreden vanuit hun huiskamer. ,,We willen hoop, vreugde en inspiratie geven.’’

De editie van vrijdag is de eerste in een reeks, laat de schouwburg weten. Op het eerste festival zijn onder meer optredens te zien van cabaretier Sjaak Bral, de zangeres Pieternel, zanger Ed Stuijlaart en de jonge Goudse singer-songwriter Miss Starling.

Schouwburgdirecteur Tineke Maas: ,,We hebben het festival afgelopen week bedacht. We willen zo een positief cultureel virus verspreiden door Gouda. Tijdens dit festival kunnen mensen thuis via livestreams genieten van theater, muziek en cabaret. Met dit initiatief willen we iedereen, ondanks de ernst van de situatie, weer wat hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie geven.” 

Donatie

Het festival start op vrijdagavond 20 maart om 20.00 uur, het tijdstip waarop de voorstellingen in de Grote zaal normaliter starten. Inloggen kan via www.goudseschouwburg.nl

De Goudse Schouwburg vraagt de ‘bezoekers’ van het festival om via de website van de schouwburg een vrijwillige donatie voor alle artiesten te geven meewerken.

De Goudse Schouwburg heeft de deuren noodgedwongen gesloten als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus.

In samenwerking met indebuurt Gouda