Volledig scherm
PREMIUM
Cor Spaans is onlangs met een scootmobiel te water geraakt. Dochter Eveline is er achteraan gesprongen. Vervolgens zijn Theo van der Bent (links) en Marcel Schutte te hulp geschoten. © Pim Mul

Gouwenaar (90) dankt redders: ‘Het had heel anders kunnen aflopen’

De negentigjarige Cor Spaans kon z’n scootmobiel niet meer houden en kwam in het water bij de Burgemeester Martenssingel terecht. Dochter Eveline sprong in het water en kreeg hulp van buurmannen Theo van der Bent en Marcel Schutte. De mannen kregen zondagmiddag bloemen en wijn van het slachtoffer.

,,Ik ben trots op jullie‘’, zegt Cor Spaans die als dank de bloemen en wijn aan beide mannen overhandigt. ,,Het had heel anders kunnen aflopen. In een reflex kneep ik in de handremmen van m’n scootmobiel, maar je moet deze juist loslaten om te remmen. Dan is er geen houden meer aan en dan ga je. Ik ging kopje onder en had die zware scootmobiel boven op me en kreeg die niet van me af.‘’ Uit alle macht probeerde dochter Eveline vanuit het water en Van der Bent en Schutte vanaf de kant het slachtoffer en daarna de scootmobiel op het droge te trekken. 

In samenwerking met indebuurt Gouda