Gouwenaar die crashte in shop van tankstation De Vink bij A20 veroordeeld tot boete en rijontzegging

UPDATEDe Gouwenaar die ervan wordt verdacht in april dit jaar onder invloed van alcohol en lachgas met een auto een ravage te hebben aangericht bij een tankstation langs de A20, is vandaag veroordeeld tot een boete van 2500 euro. Ook mag hij acht maanden niet rijden. Dat heeft de politierechter in Den Haag vandaag gevonnist. Verslaggeefster Serena Hofman twittert live vanuit de rechtszaal. 

De 22-jarige Gouwenaar, die vanochtend niet bij de rechtszaak aanwezig was, crashte op 16 april dit jaar rond 02.00 uur ’s nachts met een Ford Focus in de shop van tankstation De Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel.  Naast de bestuurder zaten er nog drie Gouwenaars in de auto. Na de botsing sloegen de vier direct op de vlucht. De politie trof in de auto een fles lachgas aan.

‘Stinkende mazzel’

De auto was precies tussen de paaltjes door gereden die de winkel moeten beschermen tegen een ramkraak. De schade in de shop was enorm. Een medewerkster van de shop kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond. ,,Mijnheer heeft stinkende mazzel gehad dat er niemand stond, want dan had hij diegene zeker platgereden’’, zo zei de politierechter vanochtend. 

Het Openbaar Ministerie vervolgde de 22-jarige Gouwenaar voor drie feiten: het verlaten van de plaats van het ongeval, het weigeren mee te werken aan een ademonderzoek en het veroorzaken van gevaar op de weg onder invloed van lachgas en alcohol. De politierechter achtte de feiten bewezen en veroordeelde de Gouwenaar tot een boete van in totaal 2500 euro. Daarnaast is de man veroordeeld tot een ontzegging van de rijbevoegdheid van 11 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.

Volledig scherm
De ravage na de crash in de shop van tankstation De Vink langs de A20 in april dit jaar was enorm. © AS Media

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda