Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gouwenaar krijgt alleen een voorwaardelijke boete voor lelijke bedreiging

Een 23-jarige Gouwenaar kwam vandaag goed weg bij de rechter in Den Haag met alleen een voorwaardelijke geldboete voor een akelige bedreiging tijdens een ruzie. Hij riep tegen een vrouw: ,,ik steek je in de fik met je baby erbij”.

,,Al sla je me dood, ik weet er niets meer van”, zei de verdachte bij de Haagse politierechter over de bedreiging. ,,Die dag was met emoties omgeven.” Eigenlijk had de Gouwenaar mot met zijn eigen vriendin, met wie hij een kind had. Een andere vrouw kwam zijn vriendin met de auto ophalen en zij kreeg de volle laag. 

De verdachte had zijn leven destijds niet op de rails, zei hij. Het verbaasde hem dat er na ruim drie jaar toch nog een rechtszaak tegen hem was. Hij had het voorval met de vrouw die hij bedreigde al lang en breed bijgelegd.

Werkstraf 

De Gouwenaar had voor de bedreiging eerder al een werkstraf van tien uur gekregen van de officier van justitie, zonder dat er een rechtszaak was geweest. Die straf had de Gouwenaar niet uitgevoerd. Volgens de verdachte kwam dat omdat hij nooit een brief had gekregen van de instanties. 

De officier van justitie vond dat hij alsnog de tien uur onbetaalde arbeid moest verrichten. ,,Het waren hele akelige woorden. Het slachtoffer wist niet of de verdachte ook de daad bij het woorden zou voegen.”

De rechter dacht er toch anders over. Ze vond dat de Gouwenaar wel heel lang op zijn berechting had moeten wachten. Ze besloot hem daarom alleen een voorwaardelijke geldboete van 250 euro op te leggen. Die hoeft hij alleen te betalen als hij onverhoopt weer in de fout gaat.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda