Volledig scherm
Gouwenaar Lukas Bikker (20) wil het Guinness World Record lasagne eten binnen 30 seconden en met je tong je neus aanraken op zijn naam zetten. © Lukas Bikker

Gouwenaar Lukas (20) bikt lasagne en houdt zijn tong tegen zijn neus: alles voor een wereldrecord

even vragen aanMinstens twaalf minuten lang met je tong je neus aanraken en binnen dertig seconden meer dan 350 gram lasagne eten: dat klinkt als gekkenwerk, maar daar denkt Gouwenaar Lukas Bikker (20) heel anders over. Morgen doet hij een poging om in beide disciplines het Guinness World Record te vestigen. 

Hoe kwam je op het idee?

,,Het begon met een grap. Want lasagne is mijn lievelingseten: ik bestel dat altijd als ik met mijn familie uit eten ga. En daar moet iedereen altijd om lachen, dus wil ik dat record graag op mijn naam. En dat van die tong: ik kwam erachter dat ik een lange tong heb.”

Wanneer werd het echt serieus?

,,Zoals zoveel mensen, denk ik wel eens: ik ben nergens de beste in. Dat gaat veranderen als ik deze twee records op mijn naam heb. Leuk voor op mijn cv. Maar eigenlijk kon ik er ook niet meer onderuit, omdat ik familie en vrienden erover vertelde. En ik heb een paar keer geoefend. Dat ging best goed.”

Wat moet je ervoor regelen?

,,Je moet een aanvraag versturen. Dat duurt twaalf weken. En als je dan toestemming krijgt, zijn er strenge regels. De poging moet in het openbaar plaatsvinden dus via een vriend heb ik een zaaltje geregeld. Ook moeten minstens twee onafhankelijke deskundigen aanwezig zijn om de poging te controleren. Ik heb verschillende juryleden gevraagd. ‘Is dit een ‘phishingbericht’, kreeg ik terug.” En ik moet mezelf filmen en foto’s opsturen.” 

Je moet nu de keuken in om lasagne te maken, of ga je naar de supermarkt?

,,Zelfgemaakte lasagne is lekkerder. Maar het wordt inderdaad een kant-en-klaarmaaltijd. Dat is net babyvoer. Binnen dertig seconden lukt het niet om netjes te kauwen en te slikken. Slurpen, daar komt het op neer. Het ziet er ook best wel vies uit.” 

Wanneer gaat het gebeuren?

,,Donderdagavond rond acht uur in duivenlokaal De Vriendschap aan de Koningin Wilhelminaweg 210a.” 

In samenwerking met indebuurt Gouda