Volledig scherm
Een foto die Kamperman ontving bij de brief van de gemeente, waarop de zak plastic afval met de daarin aangetroffen zak chips te zien is. © Thijs Kamperman

Gouwenaar ontvangt boete van 90 euro voor verkeerd gescheiden zak chips

Het was een onaangename verrassing voor Thijs Kamperman (31) toen hij gisteren thuis kwam. Op de deurmat lag een envelop van de gemeente Gouda, met daarin de boodschap dat hij 90 euro moet betalen voor een zak chips die hij - naar eigen zeggen - per ongeluk bij het plastic afval had gedaan. ,,Hoe hebben ze die zak chips opgeruimd, met een helikopter?"

,,In de brief stond dat ik huishoudelijk afval verkeerd had aangeboden. Ik kreeg er een heel boekwerk met foto's van mijn plastic afvalzakken erbij. Ook een foto met een zak chips bij de plastic afvalzak. Toen ben ik gaan zoeken en ik neem aan dat dat het probleem is", zegt een verbaasde Kamperman.

Quote

Ik zat fout, maar 90 euro om een zak chips? Kappen nou

Thijs Kamperman

Een handhaver van de gemeente had afgelopen dinsdag op straat de plastic afvalzak van Kamperman opgemerkt en daarin 'huishoudelijk restafval' aangetroffen, blijkt uit de brief. ,,Die handhaver heeft blijkbaar ter onderzoek de zak opengetrokken op straat en mijn adres gevonden. Blijkbaar heeft iemand er heel veel tijd ingestoken om uit te vinden dat ik de eigenaar was van een zak chips." Want die zak chips is restafval, en mag dus niet bij het plastic afval gestopt worden. Het aanbieden van afval buiten een daarvoor bestemde plaats is verboden.

Principe

De kosten voor het verwerken van het verkeerd gescheiden afval bedragen 90 euro. ,,Dat opruimen van die chipszak heeft hen dus 90 euro gekost. En dat ik dan tegelijkertijd ook nog een envelop van de gemeente krijg met wat ik heb bespaard met het afval scheiden. Je kan net zo goed alles bij het restafval gooien."

Kamperman geeft wel toe dat hij fout zit. ,,Ze hebben gelijk, het weggooien van een zak chips in een zak voor plastic afval mag blijkbaar niet. Maar 90 euro opruimkosten voor een lege zak chips? Hoe hebben ze die zak opgeruimd, met een helikopter?"

Volledig scherm
Thijs Kamperman. © Thijs Kamperman

,,Het gaat mij om het principe. Je kan ook gewoon even bij mij aanbellen en mij erop wijzen. Het is voor mij al een redelijke investering om afval te scheiden en dan krijg je dit ook nog eens. Stank voor dank. Ik zat fout, maar 90 euro om een zak chips? Kappen nou." De Gouwenaar overweegt nog of hij bezwaar gaat maken tegen de boete.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda