Gouwenaar Ronald Verkuijl  is Adjudant van Zijne Majesteit de Koning.
Volledig scherm
Gouwenaar Ronald Verkuijl is Adjudant van Zijne Majesteit de Koning. © Pim Mul

Gouwenaar Ronald Verkuijl wordt Adjudant van Zijne Majesteit de Koning

Gouwenaar Ronald Verkuijl, tot voor kort fractievoorzitter van de VVD in zijn woonplaats, is met ingang van 1 april benoemd tot Adjudant van Zijne Majesteit de Koning. 

Adjudanten bereiden, vaak samen met de persoonlijk adviseurs en hofdames, de openbare optredens voor van de leden van het Koninklijk Huis en bieden ondersteuning bij grote evenementen.

Luitenant-kolonel Verkuijl MSc was tot voor kort werkzaam als woordvoerder van de Koninklijke Landmacht op het ministerie van Defensie. Hij volgt Luitenant-kolonel Marco Verhagen EMSD op, die met ingang van 1 april 2020 eervol wordt ontheven van deze functie en per gelijke datum wordt benoemd tot Adjudant in buitengewone dienst van Zijne Majesteit de Koning.

Verkuijl legde begin deze maand zijn functie in de politiek neer. Voor hem was een afscheidsfeest gepland op 25 maart, maar dat werd vanwege de coronamaatregelen afgelast. ,,Ik hecht daar niet zo veel waarde aan. Zo'n feestje staat in schril contrast met wat er nu gaande is vanwege de corona-uitbraak. Er komt altijd weer een goede reden om bitterbalen te eten. Ik vier straks liever dat we over deze corona-ellende heen zijn.’’

In samenwerking met indebuurt Gouda