Volledig scherm
Tankstation De Andel in Reeuwijk. © ANP JEROEN JUMELET

Gouwenaar vrijuit voor vechtpartij bij tankstation De Andel

Een 40-jarige Gouwenaar gaat vrijuit voor een flinke vechtpartij bij tankstation De Andel in Reeuwijk. Het OM had een werkstraf van 120 uur geëist tegen de man.

De verdachte kwam met zijn broer en een vriend in april 2016 ’s nachts De Andel  binnenrijden. Een bezoeker bij de shop, een lange, blonde man in punkoutfit, dacht dat één van de broers iets zei tegen zijn vrouw. De man stormde op hem af en gaf hem een klap in het gezicht. Vervolgens ontstond er een vechtpartij, waarbij de man door de broers tegen de grond werd gewerkt en ook rake klappen kreeg.

Zelfverdediging

Quote

De verdachten gingen achter het slachtof­fer aan en doken er bovenop

Officier van justitie

,,Hier was geen sprake meer van zelfverdediging”, zei de officier van justitie twee weken geleden bij de Haagse rechtbank. ,,De verdachten gingen achter het slachtoffer aan en doken er bovenop.” De Haagse rechtbank denkt daar, in het geval van de 40-jarige Gouwenaar, anders over. Hij mocht zich verdedigen omdat hij als eerste werd aangevallen, menen de rechters.

De vriend die met de Gouwenaar en zijn broer was meegekomen krijgt wel een werkstraf van 30 uur. Hij had de lange, blonde man nog een klap gegeven terwijl de vechtpartij al over was. De rechtbank moet nog uitspraak doen tegen de broer van de Gouwenaar. Tegen hem heeft de officier van justitie ook 120 uur werkstraf geëist.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda