Volledig scherm
Ouders met kinderen bekijken een tentoonstelling in Museum Gouda © Merel Smit Fotografie

Gratis toegang voor kinderen in Museum Gouda

Goudse jongeren tot en met 17 jaar hoeven dit jaar niet meer betalen om naar kunst te komen kijken in Museum Gouda. Dat heeft het Goudse museum besloten na een succesvol 2019, waarin het aantal bezoekers (49.000 volwassenen, 3100 kinderen) de verwachtingen overtrof.

Door kinderen gratis toegang te verlenen, hoopt het museum dat zij langskomen en wat opsteken van hun eigen geschiedenis. Het grote aantal jonge bezoekers afgelopen jaar was vooral te danken aan Sinterklaas, die logeerde in Museum Gouda. Het museum was tijdelijk omgedoopt tot Huis van Sinterklaas.

Dit jaar vestigt museumdirecteur Marc de Beyer zijn hoop op drie tentoonstellingen: Cold Case Gouda, Stilleven en de afsluiter Kaarslicht. De eerste gaat over archeologisch en forensisch onderzoek, waaronder dat rond de Sint-Janskerk in 2017. 

Sterk water

Stilleven  (tot 11 mei) toont werk van kunstenaars als Charley Toorop en Erwin Olaf. Ook wordt de wetenschappelijke verzameling van de achttiende-eeuwse geneesheer uit Gouda, Jan Bleuland (naamgever van het ziekenhuis), tentoongesteld. Daarbij komen allerlei preparaten op sterk water naar Gouda.

In samenwerking met indebuurt Gouda